Clever opfører stor ladestation ved Næstved Storcenter

Den kommende ladestationen ved Næstved Storcenter vil blive opført i samme design som Clevers eksisterende stationer (PR-foto: Clever)
dato

Snart bliver det endnu nemmere at lade elbilen på Sydsjælland. Inden årets udgang åbner Clever en stor ladestation ved Næstved Storcenter, hvor 28 biler har mulighed for at lade samtidigt.

I næste uge tages første spadestik til en splinterny ladestation ved Næstved Storcenter. Den kommer til at bestå af 20 normalladepunkter samt otte lynladepunkter, hvor det er muligt at lade elbilen fra 0-80 procent på 30 minutter. Det bliver dermed nemmere for både besøgende og lokale elbilister i Næstved at lade elbilen hurtigt op, når ladestationen forventes at stå klar sidst på året.

Bag den nye ladestation står Clever, Danmarks største ladeoperatør, der er ejet af Andel, og Scandinavian Shopping Center Partners, der er Shopping Center Manager med det overordnede ansvar for drift og udvikling af Næstved Storcenter.

”Vi oplever stor efterspørgsel på lademuligheder i Næstved-området, så det giver rigtig god mening at etablere en stor ladestation her, hvor tusindvis af mennesker dagligt klarer deres indkøb. På den måde kan shoppingcentrets mange besøgende snart slå to fluer med ét smæk ved at oplade elbilen, mens de daglige gøremål bliver klaret,” siger Alida Christiansen, Centerdirektør i Næstved Storcenter.

Hos Clever ser man frem til at kunne tilføje endnu flere lademuligheder til sjællandskortet og gøre det endnu nemmere at være elbilist.

”Ved udgangen af 2023 var der flere end 200.000 elbiler på de danske veje. Det tal forventes at stige til 300.000 i år. Den udvikling skaber helt naturligt et stort behov for flere lademuligheder – og der har længe været efterspurgt bedre lademuligheder på Sydsjælland. Vi er derfor glade for samarbejdet med Næstved Storcenter, så vi nu kan udvide Danmarks største ladenetværk til at dække Sjælland endnu bedre. At have et omfattende ladenetværk netop dér, hvor danskerne har allermest brug for det, er nemlig afgørende for at gøre livet som elbilist endnu nemmere og mere bekvemt. Det er sådan, vi kan vi kan inspirere flere danskere til at udskifte deres benzin- eller dieselbil med en på el,” siger Casper Kirketerp-Møller, CEO hos Clever.

Hos Clevers ejer, Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern, Andel, glæder man sig over den massive udbygning af den danske ladeinfrastruktur på Sjælland, der gør det mere attraktivt og nemmere at køre elbil.

”Den grønne omstilling af vores transport spiller en afgørende rolle i kampen for at begrænse klimaforandringerne og reducere vores afhængighed af fossile brændsler. Den opgave har vi siden 2009 aktivt påtaget os i Andel, hvor vi gennem vores selskab Clever investerer massivt og langsigtet i udbredelsen af Danmarks største ladenetværk. Bare i år investeres der over 1 mia. kr. primært i ladeinfrastruktur, så endnu flere får adgang til opladning af elbilen på farten, såvel i Region Sjælland som i resten af Danmark,” siger Jesper Hjulmand, Group CEO hos Andel, der er ejet af cirka 400.000 sjællandske andelshavere.

Kilde: Clever
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.